SEMINTE ORGANICE DE AJWAIN
Semințele de Ajwain

Semințele aromate, dar și foarte înțepătoare, sunt unul dintre condimentele tradiționale prezentate în bucătăria indiană și din Orientul Mijlociu. Botanic, sunt semințele picante aparținând familiei Apiaceae (Umbelliferae), din gen; Trachyspermum. Denumire științifică: Trachyspermum copticum.

Semințele de Ajwain

Umbeliferele sunt mici arbuști înfloriți (la fel ca membrii familiei de morcov sau pătrunjel), care includ, de asemenea, o categorie largă de plante aromatice și plante condimentale, cum ar fi pătrunjelul, mărarul, feniculul, anasonul și carasul. Unele dintre denumirile comune pentru semințele de ajwain sunt semințele de ajowan, semințele de carom etc.

Beneficiile pentru sănătate :

Semințele de Ajwain conțin uleiuri esențiale benefice sănătii  , cum ar fi timolul, o clasă derivată monopteronă a compusului chimic, care conferă semințe aromate. În plus, acestea compun, de asemenea, cantități mici de alte substanțe fitochimice, cum ar fi pinenă, cimen, limonen și terpinen.

Principiile active din țesut pot ajuta la creșterea funcției digestive a tractului intestinal prin facilitarea eliberării sucurilor intestinale (secreții gastro-intestinale).

Timolul, uleiul esențial obținut din ajwain are proprietăți anestezice locale, antibacteriene și antifungice.

La fel și în carave, și semințele de ajowan sunt o sursă bogată de fibre, minerale, vitamine și anti-oxidanți.

Utilizări mediciale :

Semințele de Ajwain sunt folosite de mult timp în utilizarea medicamentelor tradiționale Ayurvedic și Unani ca leac pentru diverse afecțiuni. Extracția obținută din acest condiment este uneori folosită ca carminativă în tratarea flatulenței și indigestiei.

Germicidul și proprietățile antiseptice ale timolului pot fi folosite la prepararea remediilor la rece și la tuse. În India, decoctul de semințe ajwain este adesea folosit pentru a ușura astmul.

Uleiul de semințe de Ajwain are cel mai mare procent de timol.

Apa Ajwain recomandată ca remediu pentru controlul greutății în medicina ayurvedică. Pentru a pregăti, înmuiați peste noapte 20 g de semințe de pădure într-un pahar cu apă. Dimineața, strecurați apa și adăugați o linguriță de miere. Acest remediu curăță, de asemenea, sistemul de digestie și îmbunătățește metabolismul.

Utilizări culinare

Semințele de  Carom apar în principal în mâncărurile savuroase indiene, pakistaneze și în Orientul Mijlociu. În general, semințele sunt măcinate chiar înainte de prepararea mâncărurilor și adăugate la rețetele din etapele finale pentru a păstra parfumul și aroma alimentelor intacte. Gătitul prelungit poate duce la evaporarea uleiurilor sale esențiale.

În provincia Punjab din India și Pakistan, semințele de condimente s-au adăugat în mod special pentru a face pâine, de pădurat.

Semințele de Ajowan folosite cu generozitate ca condiment în gustări, biscuiți savuroși, fursecuri, pentru aromatizarea băuturilor, supelor, sosurilor din India.

Unele boabe vegetariene indiene / linte și curry de pui / pește conțin acest condiment, iar în Orientul Mijlociu, este folosit pentru a aromatiza mâncărurile din carne și orez.

De asemenea, s-au folosit la murat împreună cu fânul, semințele de muștar, turmericul etc.

Pentru cei care vor sa cumpere acest produs , el este disponibil in Magazin Organic in doua gramaje 100g respectiv 500g

SEMINTE ORGANICE DE AJWAIN – articol in limba engleza aici.

5 thoughts on “Semințele de Ajwain”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *