Ghibir
Ghimbirul si beneficiile lui

Poveste și origine

Ghimbirul este unul dintre cele mai vechi medicamente din tratamente tradiționale pe bază de plante și aromate, în special în China, India și Orientul Mijlociu. În China, este folosit de peste 2.000 de ani pentru vindecarea inflamației și diareei. Nativ din pădurile tropicale indo-malaeziene, ghimbirul favorizează solurile luxuriante, umede, tropicale pentru cultivare.
Este posibil ca cultivarea sa să fi început în Asia de sud, dar acum sa răspândit și în Africa de Est și în Caraibe. Planta perenă crește flori roșii strălucitoare, care vin în diferite forme, cum ar fi torța și fagurele. Este adesea folosit în festivalurile de sezon din Pacificul de Sud pentru decorarea de tarabe, case și chiar rochii.

Ghimbirul este un condiment antic cu proprietăți antiinflamatorii puternice. Cele mai importante avantaje pentru sănătate ale ghimbirului includ capacitatea sa de a ajuta cu artrita și osteoartrita, pentru a calma greața și durerea, a preveni cancerul, a îmbunătăți condițiile respiratorii și a reduce flatulența. Ghimbirul ajută, de asemenea, la stimularea sănătății oaselor, la consolidarea sistemului imunitar și la creșterea poftei de mâncare. Această rădăcină picantă este de asemenea bună pentru îmbunătățirea activității sexuale, atenuarea obezității și ameliorarea durerii legate de tulburările menstruale.


Ghimbirul, cunoscut și sub denumirea de Zingiber officinale, este o plantă cu flori, a cărei rădăcină sau rizom este folosită ca mirodenii. Poate fi consumat în mai multe forme, în stare proaspătă, uscată, sub formă de pudră și sub formă de ulei și suc. Ghimbirul este un ingredient obișnuit în bucătăriile asiatice, unde este folosit pentru a construi arome în curry, pansamente și supe. De asemenea, este utilizat în dulciuri și băuturi alcoolice, cum ar fi prăjiturele cu ghimbir, bere cu ghimbir și vin.

Astăzi, ghimbirul se află pe lista FDA de alimente în general sigure și este adesea folosit pentru a masca gustul medicamentelor amare, cum ar fi siropurile pentru tuse.

Ghimbir: Calitați nutritive

himbir: Calitați nutritive


Cele mai multe dintre beneficiile derivate din ghimbir se datorează prezenței în el a unui component activ numit gingerol. Conform bazei de date naționale a nutrienților USDA, este de asemenea bogată în carbohidrați, fibre alimentare și proteine. În ceea ce privește mineralele, acesta are sodiu, fier, potasiu, magneziu, fosfor și zinc. Vitaminele din ea includ vitamina C, folatul, vitamina B6, riboflavina și niacina.

Există mulți compuși antiinflamatori și antioxidanți, cum ar fi acidul pantotenic, beta-carotenul, capsaicina, curcumina, acidul cafeic și salicilatul. De asemenea, prezența compușilor activi precum shogaolul, zerumbona, terpenoidele, flavonoidele, paradolul și zingerona în ghimbir oferă multe beneficii pentru sănătate.

Ghimbir: Beneficiile pentru sănătate


Diferitele beneficii pentru sănătate ale acestei rădăcini uimitoare sunt prezentate mai jos:

Ghimbir: Beneficiile pentru sănătate

Tratează răceala și gripa


Ghimbirul este folosit în mod tradițional în multe țări din Asia împotriva răcelii și gripei. Un studiu publicat în Journal of Ethnopharmacology a descoperit că ghimbirul proaspăt prezintă proprietăți antivirale împotriva infecțiilor tractului respirator. [8] Poate fi folosit sub formă de ceai pentru a asigura alinare la dureri în gât și la tuse.

Ameliorează greața


Ghimbirul a fost folosit de mult timp ca măsură preventivă pentru boala de mișcare și rău de mare. Un studiu publicat în Nutrition Journal relevă că ghimbirul ajută la ameliorarea grețurilor în timpul sarcinii, dar nu a fost la fel de eficient în tratarea problemelor de vărsături. În mod semnificativ, nu a prezentat niciun efect secundar, un factor important în tratarea femeilor însărcinate. Pacienții cu cancer care au suferit chimioterapie pot beneficia de această rădăcină, deoarece va ameliora simptomele greaței și vărsăturilor. Absorbția rapidă și reglarea rapidă a funcțiilor corpului vindecă greața la persoanele care au suferit intervenții chirurgicale, fără efecte secundare. Greata este, de asemenea, un simptom al migrenei. Vindecându-l, ghimbirul poate ajuta și în gestionarea migrenelor.

Ajutoare în digestie


Ghimbirul găsește o mențiune proeminentă în medicina chineză ca facilitator al procesului digestiv. În timp ce multe dintre beneficiile sale sunt făcute parte din istoricul medicamentelor tradiționale, o recenzie publicată în 2019 în revista Food, Science & Nutrition a solicitat mai multe studii umane pentru a înțelege dozarea eficientă. Studiul a fost totuși de acord că există o evidență anecdotică substanțială, susținută de studii clinice.

Nivelurile crescute de zahăr după masă pot determina stomacul să-și reducă rata naturală de golire a conținutului său. Ajută la reglarea nivelului ridicat de zahăr și la calmarea stomacului, menținându-și astfel ritmul regulat. Alături de aceasta, are o serie de compuși care îmbunătățesc absorbția de nutrienți și minerale din alimentele pe care le consumăm. Acesta este motivul pentru care ghimbirul este frecvent utilizat ca aperitiv sau aperitiv, deoarece poate stimula apetitul în timp ce pregătește sistemul digestiv pentru un aflux de alimente.

Îndepărtează gazul în exces

Ghimbirul este un carminativ foarte puternic, ceea ce înseamnă că induce eliminarea excesivă a gazelor. Excesul de gaz face mult mai mult decât să te lase într-o situație inconfortabilă. Prea mult gaz acumulat în sistemul dvs. poate merge în sus și poate pune presiune asupra organelor delicate în tors. Masticarea unei bucăți mici poate ajuta la forțarea gazului într-un mod sănătos și, de asemenea, poate împiedica acumularea gazelor suplimentare.

Ulcere stomacale

Ghimbirul previne apariția ulcerelor, care sunt, în general, caracterizate prin sângerare și iritabilitate gastrică acută. Potrivit unui studiu publicat în 2016 în World Journal of Gastrointestinal Pharmacology and Therapeutics, ghimbirul este foarte eficient în inhibarea creșterii bacteriilor H. pylori, care este un ulcerogen major, menținând astfel stomacul sănătos. Colita ulcerativă și boala Crohn pot crea rău în organism și vă pot lăsa neliniștiți pentru totdeauna. Proprietăți antiinflamatorii ale ghimbirului în tratarea acestor probleme.

Reduce durerea de artrită

Ghimbirul este cunoscut pentru a stimula sănătatea oaselor și a ameliora durerile articulare asociate cu artrita. Conține gingerol, care are proprietăți antiinflamatorii puternice, potrivit unui studiu publicat în Jurnalul Internațional de Științe Moleculare. Poate îmbunătăți mișcarea osteoartritei, inflamației genunchiului și artritei reumatoide, așa cum a fost menționat într-un studiu publicat în revista Arthritis & Rheumatism. Împreună cu aceasta, suprima, de asemenea, compușii inflamatori, cum ar fi citokinele și chemokinele la sursă, înainte de a începe să afecteze organismul.

Îmbunătățește cognitia

Studiile sugerează că ghimbirul si uleiul cbd ar putea întârzia debutul bolilor neurodegenerative precum demența, Parkinson și Alzheimer prin reducerea stresului oxidativ și a inflamației. Conform unui studiu publicat în „Medicină complementară și alternativă bazată pe dovezi”, ghimbirul a îmbunătățit funcția cognitivă la femeile sănătoase de vârstă mijlocie. Acest lucru arată că poate fi utilizat pentru a îmbunătăți declinul cognitiv în rândul persoanelor în vârstă. Alături de nutrienți puternici, ghimbirul atenuează riscul de deteriorare a creierului și vă păstrează memoria intactă.

Ameliorează astmul

Ghimbirul a fost folosit în mod tradițional ca medicament pentru tratarea afecțiunilor respiratorii. Studii recente asupra acesteia și-au detașat proprietatea antiinflamatoare. Zerumbona, un compus activ, ajută la calmarea astmului. Cercetările arată că inflamația alergică a căilor respiratorii este cauzată în principal de dominanța Th2, iar rădăcina picantă este capabilă să o suprime.

Protecția ficatului


Persoanele care suferă de tuberculoză pot beneficia de ghimbir, deoarece ajută la prevenirea hepatotoxicității. Studiile efectuate pe animale arată că, de asemenea, protejează împotriva intoxicațiilor cu cadmiu care afectează ficatul cauzate de ingestia semnificativă de cadmiu. Uleiul său esențial exercită un efect protector împotriva bolii hepatice grase nealcoolice care apar din cauza obezității.

Previne obezitatea


Studiile efectuate pe animale au arătat că ghimbirul poate ajuta la accelerarea pierderii în greutate și la gestionarea obezității, contribuind la stimularea metabolismului. Crește capacitatea de rezistență la efort, astfel încât să te descurci bine și să te întorci în formă pentru a se încadra în acea ținută pe care erai atât de încântat să o porți.

Potențial anticancer


Un studiu publicat în Tumor Biology a descoperit că compuși precum gingerolul, găsit în ghimbir si CBD ajută la prevenirea cancerului. Au proprietăți antiinflamatorii care ajută la prevenirea activității cancerigene în colon care poate duce la cancer colorectal.

Potrivit unui studiu anunțat în revista BMC Complementary and Alternative Medicine, gingerolul inhibă creșterea celulelor canceroase ovariene. Lucrarea a recomandat utilizarea gingerolului pentru tratamentul și prevenirea cancerului ovarian. Un alt studiu publicat în revista Chemico-Biological Interactions a arătat că gingerolul ar putea fi foarte eficient pentru tratamentul împotriva cancerului de piele.

Nu doar gingerolul este extrem de eficient în tratamentul cancerului. Mai multe tipuri de cercetări arată că zerumbonul, un alt compus găsit în ghimbir, este, de asemenea, pozitiv legat de prevenirea cancerului gastric, ovarian și pancreatic, deoarece funcționează ca un medicament anti-angiogen și antitumoral.

Ghimbirul a fost folosit din cele mai vechi timpuri pentru vindecarea diareei, deoarece previne spasmele stomacului și gazele care contribuie la și îl animă. În China, forma pulbere este dată celor cu diaree și această practică tradițională este urmată de mii de ani; oamenii de știință au ajuns la concluzia că aceste tratamente antice sunt într-adevăr benefice pentru această afecțiune.

Derma Care

Ghimbirul si uleiul CBD poate ajuta la ameliorarea simptomelor eczemelor, datorită proprietăților sale antiinflamatorii. Adăugând ceai de ghimbir sau suc la dieta dvs., puteți să vă luați la revedere cu ușurință la multe afecțiuni cronice ale pielii, cum ar fi dermatita, acneea și psoriazisul.

Crește activitatea sexuală

Un afrodisiac cunoscut, ghimbirul a fost folosit în multe culturi pentru a stârni dorința și a spori activitatea sexuală. Cartea Ginger: A versatile Healing Herb menționează utilizarea în Ayurveda ca afrodisiac. Parfumul său are o alură unică care ajută la creșterea fertilității și la stabilirea unei legături sexuale. Această rădăcină ajută, de asemenea, la creșterea circulației sângelui, de aceea sângele curge mai ușor către secțiunea mijlocie a corpului, o zonă importantă pentru performanța sexuală.

Ghimbir: Utilizări

Ghimbirul : Povetse si origine

Rădăcina proaspătă de ghimbir este un ingredient esențial în bucătăriile asiatice. Se folosește în curry, supe, orez, tăiței și tocanite.
Ghimbirul murat este oferit cu sushi ca demachiant pentru palat.
La nivel mondial, este folosit și pentru aromatizarea băuturilor precum ceai, cafele speciale, limonade, cocktailuri și chiar smoothie-uri.
Biscuiti de ghimbir, ghimbir confiat și omul de turtă sunt preferatele populare ale sărbătorilor.
Ceai de ghimbir – Puteți prepara propriul ceai de ghimbir înmuind ghimbirul răcit în apă fiartă. Este un leac natural pentru durerile de gât, tuse și răceli.
Consumand o combinație de suc de ghimbir, sare și tei înainte sau după masă, ușurează digerarea alimentelor.
Ghimbirul este adesea folosit în produse pe bază de plante precum săpunuri, șampoane, uleiuri de masaj și parfumuri.


Suplimentele de ghimbir sunt disponibile în majoritatea farmaciilor sub forma:


Radacina uscata de ghimbir
capsule
extracte
Siropurile
Formă de pulbere
Uleiuri esentiale

Ghimbirul: Cum se cumpără?

Alegeți o rădăcină fără riduri sau care are cele mai mici riduri și pielea întinsă. Asigurați-vă că pielea nu este groasă și rănită. Cel mai bun mod de a verifica este prin răzuirea lui cu unghia. Aroma rădăcinii proaspete este piper, ascuțit și puternic, așa că inspiră parfumul și bucură-te de cumpărături!

Ghimbir: Cum să pastrează ?

Poate fi păstrat într-o pungă de plastic la frigider. Cu toate acestea, ar trebui să îl decojiți, să-l tăiați sau să-l tăiați doar înainte de a-l utiliza. Dacă doriți să păstrați o bucată tăiată din rădăcină, uscați-o mai întâi, astfel încât să nu se strice.

Ghimbir: Efecte secundare

Efectele secundare frecvent observate ale ghimbirului sunt următoarele:
Diaree
arsură
Stomac deranjat
Urticarie
Umflătură
Probleme de respirație
pericolele
Acid-reflux: Poate agrava refluxul acid la unele persoane.
Calculi biliari: poate crește producția de bilă, ceea ce poate cauza piatra să creeze un bloc în fluxul biliar. Centrul Național de Sănătate Complementară și Integrativă recomandă persoanelor cu boală de piatră biliară să aibă prudență atunci când utilizează ghimbir, deoarece poate crește fluxul de bilă.
Subțierea sângelui: nu trebuie consumată cu medicamente care să subtieze sângele sau cu aspirina, deoarece poate afecta cheagurile de sânge.
Femeile însărcinate: Deși este în general considerată sigură, femeile cu antecedente de avort spontan ar trebui să consulte un medic înainte de a face orice schimbare dietetică.

Daca doriți alte informații despre produse organice va invităm pe e-Organic Blog.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *