casa de canepa
Case de cânepă tipărite 3D în Australia

O firmă australiană are pereți, podele și acoperișuri din cânepă cu imprimeu 3D pentru a fi utilizate în construcția de case prefabricate organice.

Construirea acestor locuințele neutre de carbon va dura doar cateva  săptămâni și vor depozita cantități masive de CO2 în pereții lor.

Compania, Mirreco, consideră că panourile lor de polimer de cânepă tipărite 3D vor deveni materialul de baza pentru constructorii rezidențiali și comerciali din întreaga lume.

Nu numai că bioplasticul de cânepă este mai ușor de lucrat decât betonul, dar este și mai organic.

Biomasă de cânepă obișnuită să-l facă să sechestreze dioxidul de carbon atunci când este în creștere și îl depozitează „pentru totdeauna” când s-a transformat în plastic.

Și spre deosebire de beton, cânepa este o resursă regenerabilă. Pur și simplu nu există suficient nisip în lume pentru a susține cererea tot mai mare de beton convențional, explică Business Insider.

„Tipul specific de nisip necesar betonului este adesea recoltat de pe albia râurilor, care distruge ecosistemele și amenință biodiversitatea plantelor, a peștilor și a animalelor”, notează Mind Unleashed.

Case de cânepă tipărite 3D

Mirreco spune că panourile lor din plastic de cânepă sunt „solide din punct de vedere structural, ușor de produs și oferă performanțe termice superioare.”

Compania a făcut echipă cu o firmă de arhitectură pentru a crea prototipuri digitale ale locuințelor pe care le va „tipări” în curând.

Odată ce panourile sunt tipărite, casele pot fi ansamblate în câteva săptămâni, spre deosebire de lunile sau anii tipici necesari pentru construirea caselor tradiționale.

Pereții, acoperișurile și podelele vor fi realizate din polimerul de cânepă patentat Mirreco, în timp ce geamurile vor încorpora o tehnologie de ultimă oră, care transformă lumina UV care trece în electricitate.

Între timp, orașul olandez Bosrijk va deveni în curând prima casă imprimată 3D, locuibilă din lume.

Project Milestone constă din cinci case durabile, în formă de Stonehenge, tipărite 3D, rezidenții urmând să se mute în anul viitor.

Proiectul a fost descris de dezvoltatori ca un „game-changer” care va „stimula construcția 3D” la nivel mondial.

„Cu această tehnologie, putem face lucruri pe care nu le puteam face până acum”, spune Theo Salet, profesor de Tehnologie al Universității Eindhoven. „Putem crea forme care în mod normal nu pot fi realizate.”

Sperăm că ți-a plăcut acest articol si ca va ajutat . Vă rugăm să ne comunicați sugestiile dvs. în secțiunea de comentarii de mai jos.

Daca doriți alte informații despre CBD va invităm pe BlogCBD , dăca doriți să citiți alte articole in limba engleză si spaniolă depsre CBD aici gasiți foarte multă infoarmație pe acest subiect.

2 thoughts on “Case de cânepă tipărite 3D în Australia”

  1. Problema este că, în general, se va usca, va retrage și delicatețea ar putea să-l protejeze de a nu ține bine subtilitățile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *