Cânepa si povestea ei …

A fost o data ca niciodata,

Că de nu ar fii nu s-ar povestii….

Cânepa
Cânepa o planta sănătoasă si foarte versatilă ..
.

Cânepa este una dintre cele mai vechi, cele mai sănatoăse și mai versatile plante de pe Pământ.

A fost o sursă importantă de fibre, alimente și medicamente de-a lungul istoriei.

… DIN SECOLUL 28 I.C.

Cânepa a fost cultivată în aproape toate țările europene și asiatice de-a lungul istoriei și a servit ca materie primă importantă pentru confecționarea frânghiilor, pânzelor, textilelor, hârtiei și produselor petroliere.

Prima frânghie din istoria înregistrată a fost răsucită de la cânepă în China, în secolul 28 î.C., cu hârtie pe bază de cânepă și îmbrăcăminte care datează cam în aceeași perioadă.

În culmea navigării de-a lungul secolului al XVII-lea, industria de cânepă din Europa a avut un moment înalt pentru a face pânze îmbrăcăminte, frânghii, plase, steaguri și chiar uniforme ale marinarilor pentru flotele naționale.

Tulpina industrială, cunoscută sub numele de cannabis sativa, produce fibre, ulei și semințe.

Întreaga instalație poate fi procesată într-o gamă largă de materii prime, cum ar fi celuloză, hârtie, combustibil, rășini și ceară.

În industria construcțiilor, cânepa prelucrată în mod diferit este utilizată ca o componentă principală în cărămizi, plăci de particule, izolație și hempcrete, un amestec asemănător betonului care poate fi tencuit sau pulverizat pe pereții interiori și exteriori.

Materialele de construcție din cânepă inversează efectele nocive ale gazelor cu efect de seră prin blocarea emisiilor nocive de CO2. În esență, aceste materiale respiră. De asemenea, sunt mai puternice și mai ușoare decât cele utilizate în construcțiile tradiționale.

Cânepa
Cânepa și soarele
IUBITOARE DE SOL, NATURAL

Cânepa folosește lumina solară mai eficient decât majoritatea celorlalte plante și, prin urmare, crește dens și puternic, făcând-o în general lipsită de buruieni, care nu reușesc sub copertina unui câmp de cânepă. De asemenea, este rezistentă în mod natural la dăunători, de aceea are nevoie rar de tratament chimic.

Cânepa limitează eroziunea solului și poluarea apei rezultate, în timp ce rădăcinile sale furnizează azot și alți nutrienți solului și reduc salinitatea apei subterane.

Din perspectiva managementului solului, cânepa este perfectă ca o cultură de rotație, deoarece reface câmpurile în care este cultivată. Este deosebit de complementar în rotație cu grâu sau soia. Cânepa crește până la maturitate în doar 14 săptămâni

O povestea despre cânepă… azi !

Țările UE au plantat cânepă pe aproximativ 17 500 de hectare în 2014, iar numărul de câmpuri dedicate creșterii de canabis sativa a crescut constant în ultimii cinci ani.

Cânepa
Cum se reinventează o industrie tradițională

Cu doar 100.000 de ha plantate la nivel global, Europa are posibilitatea de a realiza o pondere din ce în ce mai mare a pieței mondiale de cânepă în expansiune.

Un număr din ce în ce mai mare de organizații naționale și UE promovează cânepa pentru uz industrial, extinzând actorii din domeniul științei și cercetării și obligatoriu.

Desigur, ei recunosc potențialul vast al cânepei pe o serie de piețe verticale. În ceea ce privește materialele de construcție, ele cunosc avantajele ecologice și alte naturale ale produselor pe bază de cânepă; și recunosc potențialul de cânepă pentru a ajuta la îndeplinirea obiectivelor de reducere a emisiilor de carbon EC2020 ale Uniunii Europene.

Agricultura de cânepă la suprafață, combinată cu fabricile locale de prelucrare și producție, de asemenea, are o mare promisiune de a contribui la economiile rurale ale Europei, iar aceste scheme sunt sprijinite de programele UE.

Cânepa
Cultivarea canepei in Europa(2015-2016) pe tari (hectare)
… BENEFICII PENTRU MEDIU?

Utilizarea pe scară largă a cânepei industriale poate duce la numeroase beneficii pentru mediu, incluzând, dar fără a se limita la:

 • (1) o mai mică dependență de combustibili fosili, în special din surse străine;
 • (2) utilizarea mai eficientă a energiei;
 • (3) acumularea atmosferică pe termen lung a dioxidului de carbon;
 • (4) conservarea pădurii;
 • (5) reducerea utilizării pesticidelor agricole;
 • (6) dioxină și alte reduceri de poluare;
 • (7) reducerea utilizării depozitelor de deșeuri. Cânepa este superioară multor altor plante pentru multe utilizări. Limitările actuale ale utilizării cânepei industriale sunt iraționale din punct de vedere economic, ecologic și social.
Trecerea de la hidrocarburi la economia carbohidraților

Termenul „economie de carbohidrați” a fost inventat de David Morris de la Institutul pentru Religie de Sarcină Locală și de membru al consiliului de fond al Consiliului de cânepă industrial din America de Nord.

Orice am face dintr-un hidrocarbură poate fi făcut dintr-un carbohidrat. Numeroasele produse minunate care provin din hidrocarburi vin cu un preț mare: poluare masivă și dificil de abordat.

Fiecare dintre produsele și beneficiile pe care le primim de la hidrocarburi (material vegetal și animal care nu este regenerabil) poate fi obținut și din carbohidrați (materiale vegetale noi și regenerabile).

Din punct de vedere al poluării, hidrocarburile sunt murdare în mod inerent, carbohidrații sunt curate în mod inerent.

Putem obține o mare parte din materiile prime industriale de la fermă, mai degrabă decât puțul de petrol sau mină. Ne putem crește combustibilul intern, mai degrabă decât să mergem periodic la război în străinătate pentru asta.

De ce cânepa industrială ?
Cânepa are caracteristici benefice care nu sunt oferite de alte plante.

Membrul consiliului de consiliu al industriei de cânepă din America de Nord, Jeff Gain, este președintele Corporației de Cercetare și Comercializare a Agriculturii, o corporație USDA care încearcă să promoveze economia „bazată pe bio”. De asemenea, el a îndeplinit funcția de director executiv atât al Asociației Americane de Soia, cât și a National Corn Growers. El crede că cânepa industrială este următoarea soia.

Cânepa, datorită fibrelor foarte lungi, creșterii rapide și a uleiului versatil din semințe, poate fi fabricată în multe produse. Poate înlocui competitiv – atât din punct de vedere economic, cât și din punct de vedere tehnic – să înlocuiască materiile prime industriale, care sunt în mod inerent poluante și nesustenabile. Fibra de cânepă poate fi utilizată pentru fabricarea materialelor plastice și a materialelor de construcție. Fibrele lungi de cânepă pot fi utilizate la fabricarea materialelor plastice compozite care, deși nu sunt la fel de puternice precum fibra de sticlă, este suficient de puternică pentru multe aplicații. Există, de asemenea, avantaje pentru siguranța lucrătorilor, este reciclabil și are un preț mai mic decât sticla.

Scurtarea ciclului carbonului

În contrast puternic cu petrolul, creșterea combustibilului nostru din plantele anuale, înseamnă că carbonul care este eliberat în atmosferă este capturat de creșterea anului viitor. Acumularea pe termen lung a carbonului în atmosferă de la arderea combustibilului se termină dacă trecem la instalațiile anuale. Datorită naturii sale în creștere rapidă, cânepa poate fi un pretendent major în procesarea combustibililor pe bază de bio.

Salveasa Copacii , salveaza planeta

Conservarea pădurii

Cânepa industrială are un potențial mare de a deplasa o mare parte din lemnul folosit în prezent pentru fibre în această țară. În Vestul Mijlociu și Sud, se pare că fibra de cânepă poate fi cultivată mai puțin costisitoare decât fibra de lemn pentru utilizarea în hârtie.

Una dintre cele mai mari companii de hârtie a declarat președintelui Consiliului NAIHC, Bud Sholts, că, dacă cânepa poate fi cultivată în Wisconsin, o vor folosi pentru 45% din materiile prime la fabrica lor de pe râul Fox în termen de cinci ani. În mod similar, o altă companie uriașă de hârtie intenționează să mute 90% din resursele lor mondiale în surse non-forestiere în termen de 10 ani și să vadă cânepa ca o componentă majoră a acestui lucru. Fiind internaționali, dacă nu pot crește cânepă în SUA, o vor crește acolo unde pot.

O firmă de produse de construcție foarte mari și diversificate, consideră că cânepa poate înlocui lemnul și poate face produse din panou mai bune.

Reducerea poluării (în special a dioxinei)

Una dintre cele mai grave probleme de poluare este reprezentată de diverși compuși de clor. Un contribuitor major la dioxina (probabil, cea mai mortală substanță chimică cu care am ajuns vreodată) este emisiile din fabricile de hârtie.

Luați în considerare râul Fox din Wisconsin. Are un șir de fabrici de hârtie și este cel mai mare contribuitor al dioxinei la Marile Lacuri.

O analiză de comercializare a serviciului forestier USDA (disponibilă din Consiliul de cânepă industrială din America de Nord), care a fost retrasă sub presiune de la Biroul Alb al Politicii Naționale pentru Controlul Drogurilor din Casa Albă, arată că întreaga producție de hârtie din Wisconsin (de obicei înseamnă albirea clorului). ar putea fi făcut cu cânepă și destul de profitabil pentru fermieri.

Curtis Koster, membru al consiliului NAIHC și asociat de mult timp cu cercetarea de noi produse pentru International Paper (cel mai mare producător de hârtie din lume), spune că conținutul scăzut de lignină din cânepă (în comparație cu lemnul) face posibilă pulpa cu mai puține substanțe chimice.

Dacă albirea este dorită pentru luminozitate maximă, cânepa este foarte propice pentru albirea cu peroxid de hidrogen, singurele produse secundare fiind apa și oxigenul.

O altă problemă gravă de poluare este evacuarea gazelor de formaldehidă și a altor compuși nocivi de la lianții folosiți în produsele de construcție a panoului. Fibra de cânepă este compatibilă cu noii lianți pe bază de soia, eliminând orice efect secundar toxic.

Agricultura durabilă
Cânepa este în mod natural rezistentă la majoritatea dăunătorilor, deci nu are nevoie de pesticide sau erbicide. În rotație, lasă un câmp fără buruieni pentru următoarea recoltă.

Reducerea uriașă a utilizării chimice poate fi obținută revenind la agricultura de rotație. Cânepa cultivată în rotație cu grâu în Anglia a dus la o creștere de 20% a randamentului de grâu, fără o creștere proporțională a aporturilor chimice sau de energie. În Ontario, cânepa cultivată în rotație cu soia a redus infestarea cu nematode cu chist cu 50-75%, reducând nevoia de pesticide chimice.

Un factor limitativ în agricultura durabilă este lipsa culturilor de rotație profitabile.

Cânepa ar putea fi destul de profitabilă. Studiile efectuate în Wisconsin și Kentucky sugerează că profiturile per-acre din cânepă ar putea depăși majoritatea altor culturi.

Sistemul de rădăcină extins de cânepă și frunzele căzute pe câmp (tulpinile sunt cele căutate) lasă o înclinare mai bună a solului. Cânepa are nevoie de fertilizare, deoarece consumă mult azot.

Deoarece este în creștere rapidă și are un sistem de rădăcină extins, poate fi util în eliminarea excesului de îngrășământ cu azot din câmpuri, reducând astfel problemele de scurgere agricole.

Pe câmpurile în care azotul este factorul limitativ pentru creșterea culturilor, cânepa necesită aproximativ 50% din îngrășământul cu azot ca porumb.

50% din totalul pesticidelor utilizate în această țară sunt asociate cu bumbacul. Cânepa poate înlocui multe utilizări ale bumbacului.

Agricultorii pierd bani pe porumb, grâu și soia. În Dakota de Nord, fermierii au făcut mai multe vânzând paiele de grâu unei fabrici de tablă de particule decât din vânzarea cerealelor. Cânepa poate face diferența în ecuația agronomică. Datorită volumetriei fibrei, instalațiile locale de prelucrare vor trebui construite în apropierea fermelor.

Eficiența de reciclare / utilizare finală

Reciclabilitatea produsului este o preocupare din ce în ce mai mare. Fibra de sticlă nu este reciclabilă. Înlocuitorul de cânepă este destul de reciclabil. Adăugarea de pulpă de cânepă cu fibre lungi la hârtia reciclată crește mult numărul de ori poate fi reciclat înainte ca fibrele să fie prea scurte.

Orice produs obținut din material vegetal este în mod mai ușor de reciclat sau descompus la sfârșitul vieții sale.

Cunoașterea noastră de cânepă este limitată…

Ceea ce facem ne sugerează că cânepa poate fi o parte importantă a trecerii de la hidrocarburi la o economie de carbohidrați.

S-au investit foarte puține fonduri de cercetare și dezvoltare și nu vor fi până la schimbările climatice de reglementare din Statele Unite. Alte 30 de democrații industriale pot distinge între cânepa industrială și marijuana (ambele sunt Cannabis sativa).

Marijuana are cantități mari de THC, ingredientul său psihoactiv. În timp ce THC este detectabil în cânepa industrială, nu este o amenințare pentru nimeni.

Cânepa este cultivată în Anglia, Franța și Canada.

BENEFICII PENTRU SANATATE

Sănătatea pielii

Uleiul de cânepă conține acizi grași care pot beneficia de sănătatea pielii.

Uleiul din semințele de cânepă este extrem de hrănitor și poate fi util în special pentru piele.

Vitaminele și acizii grași din acest ulei pot ajuta la menținerea pielii sănătoase și la prevenirea spargerilor.

Un studiu din 2014 privind profilul lipidic al uleiului din semințe de cânepă a descoperit că este bogat în uleiuri sănătoase și acizi grași.

Abundența acizilor grași poate face din ulei o alegere excelentă pentru hrănirea pielii și protejarea acesteia de inflamații, oxidare și alte cauze ale îmbătrânirii.

Autorii unei recenzii din 2014 remarcă faptul că aplicarea actuală a uleiului de semințe de cânepă întărește pielea și o face mai capabilă să reziste la infecții. Autorii sugerează, de asemenea, că uleiul din semințe de cânepă poate fi un tratament util pentru o serie de probleme ale pielii, inclusiv:

Cânepa
 • eczemă
 • dermatită
 • psoriazis
 • eczema varicoasă
 • lichen planus, o afecțiune inflamatorie a pielii
 • acnee rozacee

Aceste beneficii se datorează probabil cantității mari de grăsimi benefice și a altor compuși utili în ulei.

Sănătatea creierului

Conținutul de acizi grași din uleiul din semințe de cânepă poate fi de asemenea bun pentru creier, ceea ce necesită o mulțime de grăsimi sănătoase pentru a funcționa corect.

Uleiul din semințe de cânepă este, de asemenea, bogat în alți compuși care pot ajuta la protejarea creierului.

Un studiu recent a descoperit că un extract de semințe de cânepă care conține acești compuși activi a fost capabil să ajute la protejarea creierului împotriva inflamațiilor.

Autorii remarcă faptul că uleiul din semințe de cânepă conține polifenoli, care pot juca un rol în protejarea creierului.

Deși aceste rezultate inițiale arată promițătoare, oamenii de știință trebuie să efectueze studii la om pentru a confirma beneficiile acestui ulei.

Sanatatea inimii

Profilul nutritiv complet al uleiului din semințe de cânepă înseamnă că poate fi și bun pentru inimă.

Cu toate acestea, o mare parte din informațiile disponibile în prezent provin din studii sau cercetări mai vechi care utilizează modele animale.

Un studiu mai vechi apărut în revista Nutrition & Metabolism evidențiază profilul nutritiv al semințelor de cânepă și observă că acestea ar putea avea un efect pozitiv asupra diverselor probleme de sănătate, cum ar fi hipertensiunea arterială, ateroscleroza și nivelul de colesterol.

O revizuire din 2014 concluzionează că o creștere a acidului alfa-linolenic, unul dintre acizii grași din uleiul de cânepă, pare să reducă riscul de boli cardiovasculare.

Acest acid gras, pe care medicii îl numesc acid linolenic, este prezent și în uleiurile de pește și în semințele de in. Cu toate acestea, cercetătorii apelează la mai multe studii clinice pentru a confirma aceste rezultate.

Concluzie 

Uleiul de cânepă  , are o concentratie scazuta de CBD , principala substanta care ii da foarte multe din beneficii(anti inflamator,anti anxiolitic,ati alergic, anti depresiv….), prin urmare pentru o absorbtie buna, cantitea de ulei necesara este destul de mare , ca rezolvare la aceasta problema a aparut uleiul de cânepă cu spectru complet( ulei CBD) .

Uleiul CBD complet include și materie vegetală, care adaugă compuși suplimentari, cum ar fi CBD, CBG, CBN, CBC, terpene și terpenoide..

Deși semințele de cânepă conțin cantități mici din acești compuși, o concentrație mai mare poate aduce anumite beneficii suplimentare organismului . 

Va multumim pentru atentia acordata . Sperăm că ți-a plăcut acest articol si ca va ajutat . Vă rugăm să ne comunicați sugestiile dvs. în secțiunea de comentarii de mai jos.

Mai multe informații despre ulei CBD gasiți aici.

E Organic Ro
E plus sănătate !

Sursa in limba engleza aici.

X