Beneficii ale uleiului de mentă

Uleiul esențial de mentă oferă foarte multe beneficii pentru sănătate, care au fost studiate și confirmate de oamenii de știință. Îți poate îmbunătăți semnificativ sistemul digestiv.

Este folosit pentru îmbunătățirea igienei orale și este, de asemenea, foarte bun pentru pielea și părul tău. Poate preveni durerile de cap, deoarece are un efect de răcire.

Este folosit pentru a calma durerea pe tot corpul. Poate fi folosit pentru a calma stresul și anxietatea și este cunoscut pentru proprietățile sale antispasmodice care ajută la prevenirea spasmelor pe tot corpul. Uleiul esențial de mentă este recunoscut pentru a ajuta respirația și circulația și vă poate stimula sistemul imunitar.

Acest ulei poate fi, de asemenea, utilizat pentru a trata o serie de infecții virale, bacteriene și fungice și este eficient împotriva infecțiilor tractului urinar (UTI). Unele studii au arătat că uleiul esențial de mentă poate fi utilizat și pentru tratarea și controlul numărului de focare de herpes.

Ulei de mentă

Ulei de mentă
Ulei de mentă

Planta cu mentă este o încrucișare între o subliniță și mentă de apă și este o plantă foarte cunoscută. Are o aromă și un miros extrem de distincte și de recunoscut și este adesea folosit în bomboane, în special în conserve de bomboane în perioada Crăciunului. Uleiul esențial de mentă provine de la planta de mentă. Spre deosebire de majoritatea altor uleiuri esențiale, beneficiile pentru sănătate și diversele proprietăți ale uleiului de mentă au fost studiate pe larg de oamenii de știință, motiv pentru care este atât de cunoscut și popular. Acest ulei esențial oferă o serie întreagă de beneficii pentru sănătate și este utilizat din mai multe motive.

Valoarea nutrițională a uleiului de mentă

Uleiul de mentă este foarte incarcat cu nutrienți și este extrem de bun pentru sănătatea ta. În 100 de grame din acest ulei esențial, veți găsi în total 70 de calorii. Are 0,9 grame de grăsime cu un total de 0,2 grame de grăsimi saturate, 0,5 grame de grăsime polinesaturată și nu are grăsimi monoinsaturate. De asemenea, nu are colesterol. Are 31 mg de sodiu și 569 mg de potasiu. Conținutul total de carbohidrați într-un ulei esențial de mentă de 100 de grame este de 15 grame, cu 8 grame de fibre dietetice. Are 3,8 grame de proteine ​​și are multe minerale importante. Din doza zilnică recomandată pentru fiecare dintre următoarele, uleiul esențial de mentă conține 84% vitamina A, 24% calciu, 52% vitamina C, 28% fier, 5% vitamina B-6 și 20% magneziu . Nu conține nici vitamin B-12 sau vitamina D. Uleiul esențial de mentă conține, de asemenea, acizi grași omega 3, care sunt extrem de buni pentru organismul tău în general.

ulei de mentă
Mentă

Menționate mai jos sunt cele mai bune beneficii pentru sănătate ale uleiului de mentă

Îmbunătățește digestia


Uleiul esențial de mentă este cunoscut pentru diversele sale beneficii pentru sistemul digestiv. Pentru început, are proprietăți carminative și poate ajuta la expulzarea gazului din organism, alături de asigurarea ameliorării simptomelor gazelor, precum crampe abdominale, dureri de cap, dureri în piept, balonare, indigestie și flatulență. Poate ajuta la tratarea mai multor probleme stomacale precum boala de mișcare, greața, împreună cu apetitul scăzut. Uleiul esențial de mentă poate fi combinat cu uleiul de carave pentru a trata arsurile inimii. Acesta netezește mușchii din tractul gastro-intestinal și poate fi utilizat ca un remediu eficient pentru sindromul intestinului iritabil, care este în principiu o combinație de disconfort în abdomen și durere.

Îmbunătățește igiena orală


Uleiul esențial de mentă poate adăuga îngrijirii dumneavoastră dentare. Este util în eliminarea respirației urât mirositoare și poate avea grijă și de o serie de germeni care tind să atace gingiile și să provoace probleme. De asemenea, poate ajuta la tratarea durerilor de dinți. Datorită acestui fapt, uleiul esențial de mentă este utilizat în multe produse de îngrijire orală, cum ar fi pastele de dinți și spălările bucale. Inhalarea vaporilor acestui ulei poate ajuta la ameliorarea durerii, motiv pentru care este amestecat cu oxigen și administrat pacienților după o intervenție chirurgicală, cum ar fi un canal de rădăcină intens.

Ameliorează durerile de cap


Uleiul esențial de mentă este recunoscut pentru combaterea durerilor de cap. Poate fi aplicat topic pe frunte când simți durerea. Inhalarea poate vindeca boala de mișcare și greață, iar acestea contribuie uneori la durerile de cap. Deoarece are atât proprietăți, cât și răcire și antiinflamatoare, poate vindeca migrenele în 15 minute și este o alternativă bună la utilizarea pastilelor.

Reduce stresul


Uleiul esențial de mentă este de asemenea cunoscut pentru reducerea stresului. Are proprietăți sedative care permit mintea ta să se relaxeze, inducând sentimente de calm și liniște. Este bine pentru persoanele care suferă de anxietate și au trecut doar printr-un episod traumatic în viața lor. Uleiul esențial de mentă ajută, de asemenea, la nervi și depresie.

beneficii ulei de mentă

Este un antispasmodic


Uleiul esențial de mentă este un antispasmodic. Aceasta înseamnă că poate fi folosită pentru ameliorarea spasmelor din tot corpul, inclusiv spasme în sistemul respirator, sistemul digestiv, sistemul muscular și chiar sistemul nervos. Uleiul esențial de mentă are în principal efecte sedative puternice, precum și efecte antiinflamatorii. Ambele lucrează împreună pentru a vă calma corpul și pentru a-l vindeca de orice spasme pe care le-ar putea avea. În profesia medicală, uleiul esențial de mentă este utilizat în timpul colonoscopiilor, dușelor dușuri și gastroscopiilor pentru a preveni contracția involuntară a mușchilor.

beneficii ulei de mentă

Tratează ITU


Infecțiile tractului urinar se găsesc cel mai frecvent la femei, deși pot apărea și la bărbați. Uleiul esențial de mentă cu mentă are proprietăți antibacteriene puternice care îl ajută să combată o serie întreagă de infecții din organism. Una dintre infecțiile pe care le poate îndepărta și preveni revenirea este o infecție a tractului urinar. Uleiul esențial de mentă trebuie să fie ingerat ca parte a dietei pentru ca acesta să funcționeze cel mai bine, deși în unele cazuri funcționează și prin inhalare.

Este bun pentru respirație


Uleiul esențial de mentă este extrem de bun pentru sistemul dumneavoastră respirator. Acest lucru se datorează faptului că conține mentol, care este un expectorant puternic. Ceea ce înseamnă asta este că poate elimina tot excesul de mucus și flegmă care există în sistemul dvs., ajutându-vă să respirați mai clar. Ajută la prevenirea și eliminarea congestiei în piept, gât și nas. Drept urmare, utilizarea uleiului esențial de mentă vă poate ajuta să obțineți o ușurare de la o serie de afecțiuni respiratorii precum bronșită, astm, sinuzită, răceală și tuse.

Reduce durerea

Ulei de mentă


Uleiul esențial de mentă este utilizat în mod obișnuit pentru a reduce durerea organismului. Prezența sa antagonismului de calciu îl poate ajuta să îndepărteze durerea din diferite părți ale corpului, ceea ce îl face un efect de durere care nu are efecte secundare. Are proprietăți de răcire care uneori ajută și la scăderea durerii. De asemenea, poate scădea durerea cauzată de inflamație, deoarece are proprietăți antiinflamatorii. Mai mult, uleiul esențial de mentă poate ajuta și în cazul rănilor și rănilor, ajutându-i să se vindece și să îndepărteze durerea.

Îmbunătățește circulația

beneficii ulei de mentă

Un alt mare avantaj al folosirii uleiului esențial de mentă este că îți poate îmbunătăți circulația semnificativ. Drept urmare, organele corpului dumneavoastră primesc mai multe cantități de sânge oxigenat mai rapid, ceea ce le face să funcționeze mai bine. Acest lucru crește metabolismul corpului și, de asemenea, energia din corp. De asemenea, poate duce la o funcție cognitivă mai ridicată, care vă poate proteja creierul de o serie de boli degenerative, cum ar fi boala Alzheimer și probleme ale sistemului nervos. Mai mult, o mai bună circulație este bună și pentru diabetici, deoarece reduce complicațiile pentru aceștia.

Sperăm că ți-a plăcut acest articol si ca va ajutat . Vă rugăm să ne comunicați sugestiile dvs. în secțiunea de comentarii de mai jos.

E organic,e plus sănătate!
E plus sănătate!

Daca doriți alte informații despre produse organice va invităm pe e-Organic Blog .

One thought on “Beneficii ale uleiului de mentă”

  1. Salutare tuturor! Trăiesc cu virusul herpes genital în ultimii 3 ani, tocmai am fost vindecat cu remediu pe bază de CBD. Mă bucur și duc o viață fericită acum. pentru cei care au aceeași problemă .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *