Produse organice de origine animala
Laptele de măgar
Laptele de măgar

Măgarii au însoțit oamenii de milenii și au devenit o parte semnificativă a vieții și a culturii sale. Cleopatra si Nefertiti obișnuiau să faca băie în el pentru a-și păstra legendara frumusețe, iar acum dupa 2000 de ani , laptele de măgar este din nou la modă nu doar ca un produs de înfrumusețare, ci și ca un super-aliment.

Oamenii foloseau catâri pentru activități agricole ca forță de muncă, așa că este puțin nedrept să comparăm oamenii leneși cu ei astăzi.

Dar strămoșii noștri obișnuiau să respecte aceste animale uimitoare mai mult decât noi astăzi, probabil pentru că erau mai conștienți de toate beneficiile pe care le pot oferi oamenilor.

Laptele măgarului :

Când spui lapte, măgarii sunt probabil ultimul lucru la care te vei gândi, dar nu numai că ei produc, ci fac acest lucru în formă fină.

Beneficii:

  1. Este foarte bun pentru sugari, în special cei cu probleme gastrice și pentru persoanele care suferă de alergii ale pielii.
  2. Laptele de măgar este similar cu cel al mamei umane și este bogat în vitamine și acizi grași esențiali. Are mai puține grăsimi decât laptele de vacă.
  3. Pe măsură ce laptele de vacă a devenit o alegere mai populară pentru masele din cauza politicilor ridicate de producție și reproducere, valorile laptelui de măgar au fost uitate cu timpul .
  4. Deși majoritatea oamenilor au lapte în frigider aproape în fiecare moment, unele persoane au reacții alergice la lactoză, care este principalul ingredient al laptelui de vaci.Aceasta înseamnă că nu sunt capabili să consume lapte de vacă, care este o sursă de componente esențiale necesare pentru ca organismul uman să funcționeze corect.Laptele de măgar este o soluție perfectă pentru acei oameni, deoarece nu este o cauză a reacțiilor alergice, astfel încât poate ajuta la înlocuirea laptelui de vacă.
  5. Conform Organizației ONU pentru Alimentație și Agricultură, laptele de măgar are „beneficii nutriționale particulare”. Se vede ca o alternativă pentru sugarii afectați de alergiile la proteinele din laptele de vacă. „Este în lista de lapte eligibilă din multe țări, inclusiv SUA. Aici este utilizat în mare parte în industria cosmetică și într-un mod mic în categoria laptelui lichid.

Cine ar trebui să-l bea și de ce?

Ei bine, răspunsul este pentru toată lumea, deoarece este super sănătos, deoarece conține rate optime de acizi grași omega-3 și omega-6, fosfor, calciu, magneziu, zinc și calciu.

De asemenea, conține multe vitamine, cum ar fi vitamina C (de 60 de ori mai mult decât laptele de vacă), A, D, E și F, și toate aceste elemente îl fac potrivit pentru creșterea și dezvoltarea copiilor.

În afară de aceasta, laptele măgarului poate consolida imunitatea și ajută la prevenirea infecțiilor frecvente ale virusului respirator, precum bronșită, pneumonie, tuse, astm etc.

Care sunt dezavantajele ?
Laptele de măgar

Putem spune că laptele măgarului este aproape o poțiune superioară, deoarece poate fi păstrat congelat la -50 ° C și încă nu își va pierde niciuna din caracteristicile sale.

Nu există dezavantaje reale sau aspecte negative ale acestui dar incredibil al naturii, dimpotrivă, toți specialiștii spun că ar trebui să fie folosit zilnic.

Există însă un mic detaliu care face ca laptele de măgar să fie puțin mai mic decât o soluție perfectă și acesta este prețul acestuia. Anume, laptele de măgar este mult mai scump decât laptele de vacă, astfel că un litru din acest nectar costă de obicei în jur de 150 de ron.

Pe partea mai strălucitoare, este suficient doar un litru pentru a vindeca unele boli precum bronșita, deci nu trebuie să vă descurajați, deși sănătatea nu are preț.

De asemenea, producția sa abia începe, așa că este rezonabil să se aștepte ca prețul său să scadă treptat și să devină mai accesibil, mai ales că beneficiile sale pentru sănătate au fost deja dovedite de multe tipuri de cercetări din întreaga lume.

Cu toate acestea, măgarii sunt cu adevărat o sursă de poțiune de sănătate complet naturală care poate ajuta mulți oameni în tratarea diferitelor probleme de sănătate.

Este important să nu fiți la fel de încăpățânat ca un măgar și să evitați utilizarea acestuia ori de câte ori există șanse.

Deoarece este atât sănătos cât și gustos, laptele măgarului poate fi cu adevărat o combinație perfectă pentru un mod de viață mai plăcut și mai responsabil.

Sperăm că ți-a plăcut acest articol si ca va ajutat . Vă rugăm să ne comunicați sugestiile dvs. în secțiunea de comentarii de mai jos.

One thought on “Laptele de măgar”

Comments are closed.