Ghid organic de cultivare ciuperci comestibile
Ghid organic de cultivare ciuperci comestibile
Tot ceea ce trebuie să știi despre cum să crești ciuperci comestibile

Ciupercile sunt printre cele mai gustoase alimente și sunt, de asemenea, foarte sănătoase!

Dar te-ai gândit vreodată să-ți creezi propriile ciuperci, pentru a te asigura că sunt organice și fără pesticide?

Când vine vorba de creșterea propriei alimente, internetul este plin de sfaturi și trucuri, iar acest lucru se aplică și pentru cultivarea ciupercilor acasă.

Din articolul următor, puteți afla totul despre cultivarea ciupercilor pentru prima dată și veți găsi, de asemenea, un kit de pornire util pentru cultivarea ciupercilor. Partea cea mai bună este că le puteți crește atât la interior cât și la exterior, astfel încât să le puteți crește și într-un apartament sau o casă mai mică.

Așadar, dacă nu sunteți încă convins 100%, articolul are și o infografie interesantă despre beneficiile pentru sănătate ale diferitelor tipuri de ciuperci și utilizarea lor în bucătărie și în domeniul medical.

Ce soiuri de ciuperci să plantezi? Varietatea de ciuperci pe care le puteți cultiva acasă este surprinzătoare și puteți crește o multitudine de ele, așa că este posibil să fiți nevoit să vă dați seama cum să le folosiți pe toate.


Cum să crească ciuperci în 5 pași :

 Construirea propriului set de ciuperci Obțineți un recipient adecvat pentru creșterea ciupercilor – de obicei, un sac de gunoi din plastic, un recipient din plastic sau un coș de rufe. Sterilizați cât mai mult suprafața în creștere.

 Unii folosesc un amestec de înălbitor / spray.

Ghid organic de cultivare ciuperci comestibile


Pasul 1. Alegeți un recipient potrivit pentru a vă crește ciupercile.-  Un coș de rufe sau coș de gunoi va funcționa bine. Asigurați-vă că îl sterilizați cu înălbitor și apă.

Pasul 2. Îndepărtați tulpinile din ciupercile cumpărate din magazin și așezați capacele, branhii în jos pe hârtie de ceară. Așteptați 24 de ore pentru ca branhii să elibereze sporii.

 Pasul 3. Asamblați-vă mediul de creștere a ciupercilor și adăugați-l în recipient. 3 părți mușchi de turbă, sol de potă și compost steril.

 Pasul 4. Adăugați sporii de ciuperci pe care le-ați colectat. Acoperiți partea superioară a containerului cu o înveliș limpede pentru a permite un flux suplimentar de aer.

Pasul 5. Mențineți solul umed și între  15 si 25 de grade celsius. Se recoltează ciupercile în 10-15 zile.

Cum să începeți o fermă de ciuperci În această mare infografică, E-organic  vă prezintă toate diferitele soiuri de ciuperci și cel mai bun mod de a le crește.

Un alt sfat și o idee ingenioasă vin de pe site-ul Milkwood. Au folosit un coș de rufe pentru a-și crește ciupercile.

ciperci in cos de rufe

Această tehnică funcționează, de asemenea, în interior, dar coșul de rufe este de obicei bagat sau în cutie până când paiul este complet colonizat cu miceliu. Această tehnică are atât dezavantaje, cât și dezavantaje, dar cel mai important, este ușoară și face ca oamenii să crească ciuperci!

Sperăm că ți-a plăcut acest articol si ca va ajutat . Vă rugăm să ne comunicați sugestiile dvs. în secțiunea de comentarii de mai jos.

Daca doriți alte informații despre CBD va invităm pe BlogCBD , dăca doriți să citiți alte articole in limba engleză si spaniolă depsre CBD aici gasiți foarte multă infoarmație pe acest subiect.

4 thoughts on “Ghid organic de cultivare ciuperci comestibile”

  1. Tot timpul obișnuiam să studiez postarea în ziare, dar acum, fiind utilizator de internet, prin urmare folosesc net pentru postări, datorită web . Va multumesc pentru articolele bine documenate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *